Saturday, 16 July 2016

Sakit Hilang seorang sahabat

tshirthati@blogspot.com

SAHABAT?? Apa tu? Berharga ka tidak?

Okay.. for those yang nak tau SAHABAT itu apa.. ni auni nak kongsi sikit pengetahuan tentang sahabat . Sahabat ni bukan seperti kawan. Dia adalah kawan yang dianggap seperti adik beradik kita sendiri. Sahabat ni, akan ada time kita susah ,senang, happy, sedih, time kita dah betul-betul down tu.. sahabat ni lah yang akan hulurkan tangan untuk capai kita bangun semula. Tapi tak semua sahabat kekal jadi sahabat. Sahabat tak semestinya tak pernah gaduh, tak pernah tak puas hati. Semua orangkan tak PERFECT so, mestilah ada juga kadang-kadang tu salah faham kan. Tapi ada  beza tau gaduh dengan sahabat dan kawan.

Okay, let say lah kan hampa ada sahabat pastu tiba-tiba satu hari hampa gaduh dengan sahabat hampa, maybe salah faham, orang rekakan cerita bagi hampa gaduh ka atau apa-apa jaa yang boleh buat hampa gaduh. Hampa mesti rasa sedihkan? Rasa macam nak menangis 24 jam kan bila teringat balik kenangan atau apa yang sahabat hampa tu buat kat hampa. Kalau boleh tu rasa macam nak duduk sendirian ... jauh daripada semua orang. Dan yang paling hampa nak buat sangat ialah nak pergi jumpa dia then nk terangkan hal sebenar. Rasa hati ni tak tenang selagi tak tau san cerita hal sebenar kan. Tapi kalau bergaduh dengan kawan ni berbeza pulak, bila kita gaduh dengan kawan ni kita takkan rasa sakit macam mana gaduh dengan sahabat. Tau sebab apa?? Sebab... kawan ni ada atau datang time kita senang ja, time banyak duit ataupun nak senang cerita ( time dia nak guna diri hampa tu). Lagipun, kawan ni mudah dicari. Pergilah mana pelusuk dunia pun, nak cari kawan ni mudah dan senang sangattapi nak cari manusia yang namanya sahabat tu yang payah dan susah sebab sahabat ni satu dalam sejuta. So, kalau nak berkawan tu kenalah pandai memilih dan mencari. 

So , setakat ni sahaja yang mampu nak share. xoxo:D