Monday, 6 June 2016

Sayang tak semesti milik kita

Setiap manusia memang diciptakan untuk sayang dan menyayangi. Normallah kan kalau tiba-tiba je rasa suka dekat seseorang tu. Contoh macam cinta pandang pertama lah katakan. Tapi, kadang-kadang rasa suka tu tak mampu kita nak luahkan dengan kata-kata kan.. Sometimes, kita akan rasa suka dekat seseorang tu dan cuba nak jujur but.. mesti ada halangan kan macam tiada keyakinan , malu dan what so ever but the important thing is bila someone yang kita puja tu dah bnerpunya. OMG!! Hanya Allah sahaja yang tahu betapa sakitnya, pedih dan luka hati ni. Rasa macam seolah-olah kebahgiaan yang kita rasa sebelumtu dirampas serta merta. Comfirm air mata berderai..huhu.. then, bangun esok mesti mata sembab dan muka lesu sangat kan. Tapi apakan daya, samada suka atau tak kita kena accept juga. Hati manusis bukan kita yang tentukan. Allah sahaja yang tahu dan boleh ubahkan hati dan perasaan seseorang. Tapi, apa-apa pun kita jangan give up. Teruskan bangkit dan move on kan hati tu semula. Masih banyak kumbang dan bunga diluar sana. Ingat, Jodoh dan ajal itu ketentuan Tuhan.
 Apa-apa pun jangan give up k.. xoxo..

No comments:

Post a Comment